Een publiek dat zich vanaf het begin van de avond op zijn gemak voelt en de handen telkenmale op het ideale moment op elkaar zet, dat is de niet te onderschatten taak van de applausmeester/publieksopwarmer. Als publieksopwarmer fungeert Jan-Bart als aanspreekpunt voor het publiek en brengt zo ook de wensen van de programmamakers over aan hen. Hij brengt het publiek niet alleen op de hoogte van de technische zaken zoals het uitzetten van het gsm-toestel of het aanwijzen van de goede plaatsen voor de beste camerabeelden, maar zorgt voor een enthousiast en warm publiek dat er ongelooflijk veel zin in heeft.

Publieksopwarming Gert Late Night - Jan-Bart De Muelenaere
Publieksopwarming Gert Late Night – Jan-Bart De Muelenaere ©VIER
Publieksopwarming Gert Late Night - Jan-Bart De Muelenaere
Publieksopwarming Gert Late Night – Jan-Bart De Muelenaere. ©VIER

Jan-Bart verdiende ondertussen al zijn sporen als comedian en improvisator in diverse zalen, culturele centra en festivals. En ook als publieksopwarmer heeft hij de nodige kennis en ervaring. Zo warmde hij het publiek al op voor een uitgebreid aantal pilots voor radio en tv voor oa. Joe FM, VRT, Radio 1, productiehuis De Raconteurs, Canvas, … Hij leerde de kneepjes van het vak en kreeg tips van oa. Tom De Cock en werd door publieksopwarmer/comedian Joost Van Hyfte op sleeptouw genomen. Jan-Bart verzorgde de opwarming voor een aantal afleveringen van ‘Extra Time’ op Canvas. Voor de voetbalprogrammatie rond het WK 2014 warmde Jan-Bart afwisselend met Joost het publiek op voor de programma’s ‘FIFA WK voetbal 2014’ en ‘Diabo’ op Canvas. Hij viel in voor foute vriend Jeron Dewulf als opwarmer van de ‘Canvascrack’ op Canvas. Ondertussen warmde hij ook het publiek op voor ‘Beste Kijkers’, ‘The Voice’, ‘Panenka’, ‘EK voetbal 2016’, ‘Is er een dokter in de zaal’, ‘Extra Time Cross’, …

Jan-Bart De Muelenaere Publieksopwarmer WK2014 Diabo Canvas copyright Sara Opsomer
Publieksopwarming WK2014 op Canvas. ©Sara Opsomer

Sinds september 2016 is Jan-Bart de vaste publieksopwarmer voor de publieksuitzendingen van Telenet Play Sports. Hij ontvangt en warmt wekelijks het publiek op tijdens de live omkadering van de belangrijkste matchen uit de Belgische, Spaanse en Engelse voetbalcompetitie in het programma ‘Studio Live’ en voor de vaste vrijdagse afspraak in ‘Kick-Off’.

Jan-Bart De Muelenaere Publieksopwarmer WK2014 Diabo Canvas copyright Sara Opsomer
Publieksopwarming WK2014 op Canvas. ©Sara Opsomer

Vanaf 2018 verzorgt hij de opwarming van het publiek voor de populaire talkshow ‘Gert Late Night’ van Gert Verhulst en James Cooke op VIER. Behalve op de jacht Evanna doet hij dat ook in Chateau De Targnon in Stoumont voor het programma ‘Gert Last Year’.

En omdat ook het publiek van serieuze politieke programma’s mogen lachen, verzorgt hij sinds 2019 ook elke zondagochtend de publieksbegeleiding voor ‘De Zevende Dag’ op één.

Terugkeren naar Comedy