De Nonsens Alliantie

Jan-Bart is actief als improspeler bij De Nonsens Alliantie. De Nonsens Alliantie brengt impro comedy en bestaat uit een bende ongeregeld dat samen meer dan 50 jaar impro ervaring heeft. Ze hebben hun comedystrepen niet alleen met impro verdiend maar ook als cartoonist (o.a Metro, Teve-Blad), comedian (Nationale Comedy Wedstrijd, Humorologie Concours, 123 Comedy Award en Humo’s Comedy Cup) of achter schermen van radio en tv (als schrijvers voor De Raadkamer, BRT2, De Rechtvaardige Rechters, De Kazakkendraaiers, Tegen De Sterren Op, …).

Al meer dan 10 jaar lang verrassen deze improvisatoren iedereen met originele oneliners, straffe sketches en leuke liedjes, ter plaatste verzonnen en volledig gebaseerd op suggesties van het publiek. Vergeet Onvoorziene Omstandigheden, Spelen met uw leven en De Lama’s, de toekomst is aan De Nonsens Alliantie!

Naast Jan-Bart De Muelenaere bestaat De Nonsens Alliantie uit Stef Vanpoucke, Mario De Koninck, Erwin Van de Mosselaer, Lode Demetter en Marleen Labbeke.

De Nonsens Alliantie

De Nonsens Alliantie. ©Sofie Verhalle

Improcessie

Daarnaast is hij samen met Geert Willems (Onvoorziene Omstandigheden, JimPro, Geert Hoste Comedy Cup) de vaste presentator bij het Gentse improvisatiegezelschap Improcessie. Een improgezelschap dat opgericht werd in de naweeën van het toenmalige BRT-programma ‘Onverziene Omstandigheden’ van Mark Uytterhoeven en dit onder de deskundige vleugels van improcoach Geert Willems en vzw Deezilluzie.

Improcessie speelt maandelijks in de Gentse binnenstad in oa. De Jan Van Gent, en Het Spijker. Sinds 2005 spelen ze jaar een grote voorstelling tijdens de Gentse Feesten. De uitgebreide spelerskern bestaat oa. uit Domien Vloebergs (Winnaar Vlaamse Improcup), Domien Desmyter (Muzikant), Erlend Timmermans, Victor Hugaert, Ramses Vandenberghe, Pieter François, Katrijn Govaert (Actrice), …

Improcessie

Improcessie in De Jan Van Gent

Terugkeren naar Comedy