‘Een absurde analyse van de ware aard van de West-Vlaming’

De Voorstelling

In ‘Over Leven In West-Vlaanderen’ gaat comedian Jan-Bart De Muelenaere als  ambassadeur van West-Vlaanderen dieper in op het concept ‘West-Vlaming’. Met behulp van foto’s, videobeelden en persoonlijke anekdotes gaat hij op zoek naar de ware identiteit van de West-Vlaming. Wie zijn ze, wat doen ze, hoe spreken ze en wat drijft hen? Wonen er alleen maar hardwerkende ondernemers? Is de taal er echt zo onverstaanbaar? Is er meer dan alleen maar landbouw en varkensboeren? Is de oorlog de enige bron van inkomsten in de Westhoek? Betekent de opwarming van de aarde het einde van deze provincie? Enzovoort.

Enerzijds enthousiasmeert West-Vlaams ambassadeur Jan-Bart het publiek voor het goede leven in de kustprovincie, maar anderzijds laat hij ook de minder fraaie kanten van zijn streek aan bod komen. Voor elk van die pijnpunten heeft hij echter telkens een eigenzinnige oplossing en een humoristisch antwoord in de aanbieding. Jan-Bart spreekt uit ervaring. Hij is geboren in Roeselare, opgegroeid in Westrozebeke en woont ondertussen zeven jaar in Ieper. Een rasechte West-Vlaming, aangezien hij ook twaalf jaar lang in Gent gewoond heeft. Kortom: ‘Over Leven In West-Vlaanderen’ is een humoristische en interactieve analyse van het ware DNA van de West-Vlaming.

Affichebeeld: ‘Over Leven in West-Vlaanderen’ (klik voor groter)

Jan-Bart De Muelenaere

Jan-Bart De Muelenaere is een West-Vlaams comedian, improvisator, publieksopwarmer en presentator die kort na zijn debuut twee comedywedstrijden won en die doorheen het uitgestrekte Vlaamse landschap op de vele comedy-podia aan het werk te zien is. Naast zijn publieke optredens werkt Jan-Bart achter de schermen mee aan een uitgebreid aantal radio- en tv-programma’s. Zo schreef hij o.a. voor De Raadkamer (Radio 2), De Kazakkendraaiers (één), Tegen De Sterren Op (VTM), De Slimste Mens ter Wereld (VIER), Vroeger of Later (één), De 12de Man (één), Familieraad (VTM), Lijst Debecker (Canvas), De Vetste Vakantie (VTM), Mijn Pop-up Restaurant VTM), Huizenjagers (VIER), … . Tevens schreef hij humoristische columns voor Officieel PlayStation Magazine (Sanoma). Hij is de vaste publieksopwarmer van de Woestijnvis-programma’s Kick-Off en Play Sports Big Live voor het sportkanaal Play Sports van Telenet.

 

Technische Fiche & Lichtplan

– Technische Fiche – ‘Over Leven in West-Vlaanderen’
Lichtplan – ‘Over Leven in West-Vlaanderen’
– Addendum Technische Fiche – Voor kleine locaties of korte sets

 

De voorstelling kan in de Westhoek ook geboekt worden onder de naam ‘Over Leven in de Westhoek’. Naast de loep op West-Vlaanderen, wordt er nog een extra accent over de Westhoek toegevoegd. Buiten de West-Vlaamse provinciegrenzen worden altijd ‘Over Leven In West-Vlaanderen’ gespeeld.

 

Terugkeren naar Comedy